Saturday, 19 January 2013

HAKIKAT SEBENAR KONSPIRASI AS-SUFIANI DI SYIRIA

“Wahai Tuhan kami! Janganlah Engkau jadikan kami bersama orang-orang yang zalim”
(Al-A’raaf 7:47)


Apa yang perlu kita tahu berkenaan hakikat isu yang sedang berlaku di Syria,antaranya ialah:

1) Siapakah Bashar Asad yang sebenarnya?

Basyar Assad merupakan anak kepada Hafez Assad yang sangat dikenali dengan kejam sejak rejim ini memerintah Syria. Sejak kecil Basyar Assad diajar oleh ayahnya membunuh bayi. Pada tahun 1982, peristiwa yang berlaku di HAMA hampir 40,000 rakyat Syria mati dibunuh oleh regim Assad. Selepas itu mereka berterusan melakukan kekejaman terhadap rakyat Syria.

Kenali agen As-Sufiani


2) Apa hubungan Rejim Syria dengan Iran?

Rejim Syria dan Syiah Iran menjadi sekutu yang kuat sejak sekian lamanya. Hal ini kerana bagi menjamin Syiah terus berkembang. Ia juga diketahui umum setelah Khomainie Iran membuat kenyataan terbuka menyokong Assad. Beberapa insiden ketika rakyat Syria melarikan diri ke Lubnan, Hizbullah menghalang dan menembak mereka. Tentera Iran pula ditempatkan di bumbung-bumbung rumah sebagai penembak tepat.

Syiah iran sekutu kuat rejim as-sufiani syiria


3) Apa hubungan Rusia dan China dengan Assad sehingga mereka menggunakan VETO menghalang usul bagi memberi tekanan kepada rejim?

Sebenarnya mereka merupakan sekutu lama yang saling memberi sokongan terutamanya dalam kebijakan faham sosialis dan komunis mereka (tidak sama tapi hampir serupa terutama dalam menzalimi rakyat). Di samping itu juga, Rusia adalah pembekal senjata paling banyak ke Syria. 

Mendapat perlindungan veto rejim komunis


4) Apa pula hubungan Rejim Syria dengan Israel?

Secara zahirnya kita akan melihat mereka bertindak sebagai anti israel,Amerika syarikat, Barat dan memberi ruang dan kesempatan kepada Hamas menentang Israel. Dakwaan ini meleset ketika ditemukan fakta yang menyatakan bahawa Assad telah melakukan kesepakatan sulit dengan Israel dalam isu yang berkaitan dengan Bukit Golan dan lain-lain. 

Assad mendapat imbalan yang besar dari pakatan sulit ini dan dibantu oleh Amerika. Apakah logik bagi sebuah kerajaan yang punya kekuatan tentera dan berada bersempadanan dengan Israel termasuk Iran duduk diam terhadap kekejaman Israel tehadap saudara mereka di Gaza, Manakala menyerahkan Bukit Golan kepada Israel tanpa ada sebab yang munasabah.

Yahudi dan sekutunya melihat kejayaan anak didikannya

Inilah hakikat syiah yang bertopengkan Ahli sunnah dalam negara masing-masing, Rejim As-Sufiani ini bekerjasama dan mendapatkan bantuan serta dana yang banyak oleh sekutu kuatnya,iaitu yahudi,nasrani,syiah dan wahabi di seluruh negara Arab dan Amerika serta eropah untuk menghapuskan umat islam ahli sunnah wal jamaah secara senyap dan tersembunyi, terutamanya Ahlul bait Rasulullah yang mereka sangat memburunya sejak dahulu lagi! 

**Ulama Al-azhar bersepakat mengeluarkan fatwa untuk membunuh bashar assad rejim as-sufiani!

Rejim As-Sufiani di syiria


No comments:

Post a Comment